Prolastin – studier og vurderinger

Alpha-1 Foundation med kraftig kritikk av Cochrane-studien til Peter C. Gøtzsche og Helle Krogh Johansen, publisert nylig  (2012) i Cochrane Library. (lagt inn i denne bloggen 13.07.2012)

-Dette er ingen god måte å behandle mennesker med sjeldne sykdommer, sier Alpha-1 Foundation. De kritiserer både metodevalget og de påfølgende konklusjonene.

Artikkelen, “Intravenous alpha-1 antitrypsin augmentation therapy for treating patients with alpha-1 antitrypsin deficiency and lung disease» er så full av feil at den kan true omdømmet til Cochrane Library, som vanligvis er  høyt respektert i forskermiljøene.

Professor Stockley ved Queen Elisabeth Hospital i Birmingham hadde denne kritikken:

«Denne konklusjonen var basert på en retrospektiv analyse av publiserte data fra bare to små placebo-kontrollerte pilotstudier som ikke var ment å skulle bevise effektiviteten til augmentasjonsterapi. Dette er et slag i ansiktet i forhold til de nøye utarbeidede retningslinjene til American Thoriacic Society, The European Respiratory Society , American College of Chest Physicians og American Association for Respiratory Care – alle sammen prestisjefylte organisasjoner som anbefaler augmentasjonsterapi til pasienter med lungesykdom forårsaket av alfa-1 mangel. Retningslinjene er basert på den totale mengden bevis og vitenskapelige forståelse av sykdommen, korrigeringen av den biokjemiske defekten og en mengde observasjonsstudier.»

Den danske forskeren Asger Dirksen, MD, som opprinnelig sto oppført som medforfatter av Gøtsches gjennomgang, fikk navnet sitt fjernet før publisering.

Dirksen, som var ledende forfatter av begge augmentasjons- studiene som siteres av Gøtsche, sa : «Etter å ha sett det første utkastet skjønte jeg at synspunktene våre sto så langt fra hverandre at et  et samarbeid med  Peter Gøtzsche og hans kone (Helle Krogh Johansen) ikke ville være mulig.”

Les hele saken (på engelsk) her.

Viktig studie om tilleggslidelser og effekt av prolastin

Orphanet Journal of Rare Diseases 2011, 6:14 gjennomgår ti case-studier og to kliniske tester hvor AAT augmentation terapi ble brukt for minst en annen lidelse enn lunge-emfysem på grunn av alfa1-mangel.  Lidelsene det dreier seg om er fibromyalgi, vaskulitt, pannikulitt og astma-bronkitt. Med augmentation terapi lyktes man der hvor tidligere maksimal standardbehandling hadde mislykkes.

Her burde det i følge forfatterne være behov for ytterligere studier både på dyr og mennesker.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: