Vitaminer og kosttilskudd

En alfa-ener som har utviklet sykdom har enda større behov for næringstett mat. Er han underernært i tillegg kan det i en periode være nødvendig med terapeutiske doses. Da kreves det jevnlige blodprøver for å se at alt går slik man ønsker. 

Bruker du medisiner må du sjekke grundig om eventuelle kosttilskudd kan ha innvirkning på medisiner. Dette er ikke noe man leker med.

Spesielt må man være på vakt om man bruker statiner eller blodtrykksenkende medisiner.

Det er viktig å ha en samarbeide lege med har ernæringsmedisinsk bakgrunn før man legger i vei.

Leverstøtte nr 1 – Mariatistel

 «Forskning har også vist at levetiden for skrumpleverpasienter blir betydelig lenger ved bruk av mariatistelpreparater.
Silymarin, og mer spesifikt stoffet silibinin, støtter levercellene direkte ved å binde seg til utsiden av cellene og blokkere tilgangen for mange giftstoffer. Silymarin beskytter levercellene også ved å stimulere deres antioksidantaktivitet. Alkoholmisbruk og virusbetinget hepatitt kan føre til skader på leverceller, og under slike forhold vil silymarin hjelpe cellene til å lage nye proteiner som er i stand til å regenerere skadde leverceller. Dette skjer bare med normale leverceller, noe som betyr at veksten av kreftceller ikke stimuleres.»  Teksten er hentet fra en artikkel i Mat og Helse, publisert  08.05.2009og er skrevet av Rolv Hjelmstad.

Siden skrumplever (cirrhose) kan bli et problem i alle fall for de som har PiZZ er det lett å skjønne hvorfor denne urten anbefales for alfa-enere. Han skriver videre:  «Silymarin fra mariatistel synes å være det mest virkningsfulle naturlige stoffet som finnes for å forhindre skade på leveren, og for å reparere en skadet lever. Om du ikke lider av en konkret leversykdom eller har noen form for leverskade, vil mariatistel hjelpe til med å fjerne giftstoffer fra kroppen.» Les hele artikkelen her.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: