Om oss og denne bloggen

Alfa-Toer og Alfa-Ener på vår første bryllupsdag 2. juli 2012

I november 2010 havnet min mann Geir Kvam på sykehus, og kom ut derfra først med diagnosen alvorlig KOLS emfysem. Takket være en oppegående lungespesialist på Aker sykehus, Sjur Humerfelt, ble den underliggende genfeilen  Alfa -1 Antitrypsinmangel oppdaget ved en enkel blodprøve på den neste kontrollen i februar 2011. Det fulgte ingen forklaring med, og dette medførte et stort arbeid med å finne ut hva dette egentlig handlet om. Informasjonen var spredt og lite systematisk, og det ble stadig flere spørsmål.

I denne bloggen vil du kunne dele den informasjonen vi har funnet. For å ta vare på informasjonen er bloggen lagt opp med sidetema. I blogginnleggene tar jeg opp ting jeg synes er viktig, med lenker til videre dokumentasjon.

Innholdet i denne bloggen gjenspeiler mine/våre personlige erfaringer og innsamlede kunnskaper slik vi tolker dem.Informasjonen som gis på disse sidene står for vår regning og må ikke sees på som anbefalt medisinsk og kostholdsbehandling for alle. Vi har blant annet  hatt tilleggsoppfølging av spesialist i ernæringsmedisin for å kunne følge opp kostholdsbehandlingen på en forsvarlig måte. Dette vil vi anbefale ALLE som vurderer å prøve ut vårt opplegg. Det er feller å gå i her, og man skal ikke minst være forsiktig med å blande standard legemidler med kostomlegging uten skikkelig oppfølging. 

 Noen kan også ha utviklet lever- og/eller nyresvikt i årenes løp. Det som  er bra for mange kan da bli direkte farlig for denne gruppen dersom kostholdet ikke legges opp  i samarbeid med medisinsk ekspertise.

Vi håper de av dere som av en eller annen grunn trenger informasjon om alfa-1 mangel kan finne nyttig informasjon på disse sidene.

Hilsen Anne-Grete Bjørlo

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s

%d bloggere like this: